hard werken, met jawel, de roemenen! - Reisverslag uit Tîrgu Mureş, Roemenië van Laury Kruk - WaarBenJij.nu hard werken, met jawel, de roemenen! - Reisverslag uit Tîrgu Mureş, Roemenië van Laury Kruk - WaarBenJij.nu

hard werken, met jawel, de roemenen!

Door: Lauzziee

Blijf op de hoogte en volg Laury

10 Juli 2012 | Roemenië, Tîrgu Mureş

Hee daar!

Gisteren zijn we aangekomen in de leidsche straat. Bouwvallig huisje waar we met zijn 25e op 3 verdiepingen slapen die allemaal met elkaar in verbinding staan. je hoort alles dus, fijn..
Maarja goed, de roemenen zijn ook aangekomen in het huis gisteren. Eerst wat kennis gemaakt met elkaar en daarna gegeten. Savonds een wandeling gemaakt door het zigeuner kamp. En wat een rare dingen zie je daar. Mensen begonnen met het bouwen van een huis en hebben geen geld on het af te maken dus laten ze de helft van het huis en dak maar open. Tuurlijk. Daarna snel gaan slapen indien we te.horen kregen dat we om half 6 op moesten staan om te gaan werken. en dat moet tot en met vrijdag ;-)

Vandaag dan lekker vroeg op gestaan, iets waar ik niet bepaald goed in ben, dus ik was dan ook de laatste die aan de tafel zat. Oeps!
daarna gelijk hard aan het werk. We hebben kassen geverft, stalen buizen moeten kassen, tegelpaden aanleggen en stenen hakken uit de grond. De laatste klus was voor mij en nog een paar andere. Dat was zo zwaar dat ik de blaren op me handen heb staan (letterlijk!) En nou hoopte ik dat we klaar waren na het loodzware werk in de brandende zon, niet dus. We houden een kleine siësta, omdat werken in deze hitte niet word aangeraden vanwege gezondheidsredenen. Zometeen om 4 uur weer beginnen met het werk en dat een hele week lang nog.

Ik begin tog wel te beseffen dat ik 2 weken iets te lang vind om hier te zijn....

kusjes!

• 10 Juli 2012 - 10:58

Opa Scholte:

Ja laury er ligt thuis ook nog een klus met tegels en zo.geniet er van.kusje Opa.

• 10 Juli 2012 - 17:20

John En Wil:

Goed werk Laury!! Even doorbijten!!Succes, maar geniet erook van! xx

• 10 Juli 2012 - 19:37

Mamma:

Hoi kanjer,
    Ik ben heel trots op je dat je dit toch maar weer even fixt. Half 6 is inderdaad behoorlijk bijtijds. Bijna net zo vroeg als kwart over 5, toen ik vanmorgen door een lief meisje in Roemenie wakker werd ge-smst.
    Sterkte met je gezwoeg, maar bovenal ook veel plezier. Liefs, pappa, Rianne & mamma en een lik van Nyka.

• 10 Juli 2012 - 20:38

Oom Jacques:

Hartstikke goed wat je doet in Roemenië! Ondanks de hitte, het vroege opstaan, harde werken en de blaren op je handen red je het wel!
    Sterkte en groeten. Oom Jacques

• 12 Juli 2012 - 09:06

Rianne:

Het is toch sowieso niet gezond om in de brandende zon stenen te hakken?!
    T lijkt me heel zwaar om dat te doen in zulke hitte!
    Moet je 2 hele weken lang werken? Of gaan jullie ook nog wat leuks doen?
    Nog heel veel succes, en geniet er nog even van! (:
    xo